Zene

Villányi Dániel

Zongoraművész

Megosztom
a barátaimmal

Megmutatni, hogy a komolyzene azokat is képes magával ragadni, akik ezt sosem hitték volna. Ezért vagyok itt.

Villányi Dániel zongoraművész koncertjei eddig főleg Budapestre korlátozódtak. Ezért a nyereményéből egy országos turnét szervezne, mert missziójának tekinti, hogy a komolyzenében rejlő érzelmi-intellektuális, azaz mélyen emberi tartalmakat minél többekhez eljuttassa. Koncertjein nem csak játszana, de beszélne is a felcsendülő művekről, s így a zenei élmény mindenki számára könnyen követhetővé, élvezhetővé és átélhetővé válhatna.

Uc Korszakalkotok Web Sajat Oldal Talent Fent Kicsi Villanyi

Q&A

Olvassa el Dániel kérdéseinkre adott válaszait és ismerje meg őt jobban!

Ha a siker receptjében három összetevő szerepel, szerinted melyek azok?
Sikere válogatja. De azért a szerencse és a kitartás mellé nem jön rosszul egy kis tehetség sem. Már csak annak kéne a receptje! 

Honnan tudtad, hogy ez lesz a hivatásod?
Kizárásos alapon. Sok minden érdekelt, de semmi mást nem éreztem az identitásom részének. S a helyzet azóta jottányit sem javult.

Mi volt az a jó tanács a pályád során, ami különösen hasznosnak bizonyult, és ki mondta azt?
Nem tudok ilyenről beszámolni, de hajlok rá, hogy egy ennyire szubjektív szakmában ez így is van rendjén. Mindenesetre úgy képzelem, kerülőutakat spórolhatunk meg egy-egy jól sikerült tanáccsal, de kérdés persze, miféle művészet létezik kerülőutak nélkül...  

Mi volt a legemlékezetesebb „mellényúlásod” a munkád során?
Zeneakadémia, Doktori Iskola, 2017: a felvételire az előző évek követelménye szerint készültem fel, s ez a színpadon derült ki. A többit fedje jótékony homály.

Gyerekkorodban mi szerettél volna lenni és miért?
Valaki, akinek joga van a saját világához, s ez sem számára, sem mások számára nem jár kényelmetlenségekkel. Akkoriban még ezt hittem felnőttségnek.

Ki az, aki inspirál és miért?
Bárki, aki hiteles, azaz zsigeri meggyőződése vezérli, s a tevékenysége mégsem öncélú; túlmutat önmagán. Erről jut eszembe: lehet, hogy nincs is recept?


Végeredmény

40%

A fenti szám a tehetségre adott szavazatok százalékos arányát mutatja, az adott kategóriában.


Helyezés

1. hely

Ismerje meg a többi zeneművészt!

Valaha ők is lelkes pályakezdők voltak. Mára már szakmájuk nagyjaiként tartjuk őket számon. Mi segített nekik kiemelkedni a többiek közül? És mit tanácsolnának azoknak, akik még nem értek ilyen messzire az úton? Bemutatkozásukból ez is kiderül!

Uc Korszakalkotok Web Sajat Oldal Talent Lent Jonas
3.
Helyezett

Zene

Jónás Vera

Énekes-dalszerző

Meg szeretném ismerni

Uc Korszakalkotok Web Sajat Oldal Talent Lent Kalnay
2.
Helyezett

Zene

Kálnay Zsófia

Opera-énekesnő

Meg szeretném ismerni