Vizuális művészetek

Magyarósi Éva

Animációs rendező és képzőművész

Megosztom
a barátaimmal

Egy különleges kiállítást szeretnék. Ezért vagyok itt.

Éva gyerekkora óta képzőművészettel foglalkozik, díszleteket tervez, tanít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Mindig az érdekelte, hogy milyen személyes történetek állnak a különböző alkotások mögött. Ezzel foglalkozik a mestermunkája is. Egy nagy kiállítást szeretne készíteni, installációkkal, rajzokkal és animációs videókkal. Ez elég nagy feladat, tekintve, hogy Éva az alkotás mellett három kisgyermek édesanyja. A nyereményt egy párizsi kiállítás megszervezésére és lebonyolítására használná fel.

Uc Korszakalkotok Web Sajat Oldal Talent Fent Kicsi Magyarosieva 171009 1

Q&A

Olvassa el Éva kérdéseinkre adott válaszait és ismerje meg őt jobban!

Ha a siker receptjében három összetevő szerepel, szerinted melyek azok?
Az utóbbi időben azt próbálom gyakorolni, hogy magának az alkotásnak a folyamatát éljem meg pozitívan és élményekkel felcifrázva. Ha mindent megteszek azért az adott pillanatban, hogy egy munkám jó legyen, az már siker, mert mindent megtettem, amit akkor tudtam, és amire képes voltam. Így aztán a három összetevő, amit kiemelnék: az elmélyült kitartás, a titkok előhívása és az elkötelezettség a feladat iránt.

Honnan tudtad, hogy ez lesz a hivatásod?
Közhelyesen szólva mindig is rajzolós, ügyködős gyerek voltam/vagyok. De sokszor a véletlen jelek és helyzetek tereltek vissza erre a viszonylag széles vágányra. Úgy érzem, azért nehéz ez a szakma, mert a látszat ellenére sokféle képességre van hozzá szükség, amelyekből rengeteget még nem tudok, vagy éppen most tanulok. Szóval a folyamatos fejlődés iránti igény és a lelkesedés sosem apadhat el.

Mi volt az a jó tanács a pályád során, ami különösen hasznosnak bizonyult, és ki mondta azt?
Talán egy mostanában hallott gondolatot tudok itt megemlíteni  ̶  ami egyik barátom szájából hangzott el  ̶ , és csak megerősíti azt a gondolatkört, amit én is vallok: amibe az ember energiát fektet, az előbb-utóbb meg is valósul valamilyen formában. Azonban ez vonatkozik a pozitív-negatív hangsúlyokra egyaránt. Szóval valószínűleg jobb optimistának lenni, azt hiszem.

Mi volt a legemlékezetesebb „mellényúlásod” a munkád során?
Akkor szoktam mellényúlni a dolgaimban, ha nem a saját megérzéseimre hallgatok. Ez nem azt jelenti, hogy nem hallgatom meg mások tanácsait, de a végső döntést én hozom meg, vállalva a tévedéseimet is.

Gyerekkorodban mi szerettél volna lenni és miért?
Balett-táncos és tanár. Ha jól emlékszem, ez az ötéves énemnek az ötlete volt.

Ki az, aki inspirál és miért?
A gyerekeim ösztönöznek most leginkább. Két dolgot biztosan szeretnék megtanítani nekik, ha egyáltalán lehet: merjenek boldogok lenni és az álmaikat követni. És ebben nekem kell előttük járnom példaként. Ez nem könnyű feladat.


Végeredmény

40%

A fenti szám a tehetségre adott szavazatok százalékos arányát mutatja, az adott kategóriában.


Helyezés

1. hely

Ismerje meg a többi vizuális művészt!

Valaha ők is lelkes pályakezdők voltak. Mára már szakmájuk nagyjaiként tartjuk őket számon. Mi segített nekik kiemelkedni a többiek közül? És mit tanácsolnának azoknak, akik még nem értek ilyen messzire az úton? Bemutatkozásukból ez is kiderül!

Uc Korszakalkotok Web Sajat Oldal Talent Lent Puklus
2.
Helyezett

Vizuális művészetek

Puklus Péter

Fotográfus, képzőművész

Meg szeretném ismerni

Uc Korszakalkotok Web Sajat Oldal Talent Lent Szalay
3.
Helyezett

Vizuális művészetek

Szalay Péter

Szobrász

Meg szeretném ismerni